Proiectare și executie instalatii electrice

Instalatiile electrice reprezinta totalitatea elementelor prin care energia electrica ajunge de la un furnizor la un punct de consum (receptor electric) in scopuri casnice sau industriale precum: iluminat, incalzit, gatit, lucru mecanic, etc.

Instalatiile electrice pot fi montate fie in interiorul unei incinte, unitati, fie in exteriorul acesteia. Astfel, ele se impart in:

  • instalatii electrice de interior pentru case si apartamente – acestea se pot monta in interiorul oricarei unitati, cladiri si cuprind urmatoarele elemente: accesorii de montaj, intrerupere, protectie.
  • instalatii electrice de exterior pentru case si apartamente – se executa in afara cladirilor si pot servi doar pentru iluminat (instalatii electrice de iluminat) sau pot servi la furnizarea energiei pentru receptoare electrice de puteri mari cum sunt motoarele si cuptoarele electrice, aparatele de sudat, etc. (instalatii electrice de forta).

 

 

Reparatii si intretinere instalatii electrice

Instalatiile electrice se degradeaza in timp. De exemplu, intrerupatoarele si prizele pot suferi avarii, cablurilese pot deteriora, conexiunile se pot rupe, iar severitatea in degradare este si mai evidenta acolo unde actioneaza o serie de factori negativi cum sunt produsele chimice corozive, deseurile de constructii, temperaturile extreme sau intretinerea necorespunzatoare din partea proprietarilor sau chiriasilor. De aceea, pentru a maximiza siguranta utilizatorilor, in scopul prevenirii unor pericole neasteptate este necesar ca fiecare instalatie sa fie inspectata periodic.

 Proiecte de instalatii electrice si scheme electrice

Activitatea de intretinere si reparare a instalatiilor electrice depinde in mare masura de modul in care acestea au fost proiectate. Realizarea de la zero a unui proiect de instalatii electrice nu este la fel de simpla precum schimbarea unui bec sau inlocuirea unei prize defecte, ci presupune un efort mai mare si multa atentie in faza de proiectare tocmai pentru a simplifica ulterior fazele de executie si intretinere. De aceea, inca de la inceput este recomandata colaborarea cu o firma specializata care dispune de electricieni autorizati deoarece acestia stiu foarte bine cum sa realizeze instalatiile pentru locuinte, cum sa includa in proiect toate elementele, indiferent ca este vorba despre scheme electrice pentru case sau scheme electrice pentru apartamente.

Lucrari de instalatii electrice.

 

 

IPH_1012_serv

 

IPH_1028_serv

PowerSignal dispune de echipe de electricieni autorizati si poate executa urmatoarele tipuri de lucrari de instalatii electrice:

  •    Bransamente electrice                                                   Montat lampi cu senzor
  •    Proiectare instalatii electrice                                     •   Montat prize si intrerupatoare
  •    Reparatii instalatii electrice                                       •   Montat plafoniere, candelabre, lustre, etc.